Beleggen is geen doel,
maar een middel om uw
doelstelling te bereiken

Wat wilt u bereiken?

Marktupdates

Via Marktupdates houdt Slim Vermogensbeheer u op de hoogte van de laatste marktontwikkelingen.


WEER EEN NIEUWE RONDE IN DE HANDELSOORLOG

Augustus 2019 - Elke maand kunnen we weer iets schrijven over de escalatie in de handelsoorlog. Ook afgelopen maand bepaalde het beleid van Trump, dreigementen richting China en aansturen op gesprekken, de sfeer op de financiële markten. Inmiddels worden de negatieve effecten voor de wereldhandel wel merkbaar.

Lees het volledige artikel

GEEN KOMKOMMERTIJD VOOR DE FINANCIËLE MARKTEN

Juli 2019 - De verwachtingen waren niet hooggespannen toen de handelsbesprekingen tussen de VS en China in Shanghai hervat werden tijdens de laatste week van juli. Bronnen lieten tegenover The Wallstreet Journal weten dat een grote doorbraak onwaarschijnlijk is en dat dezelfde obstakels uit mei dit jaar nog overwonnen moeten worden.

Lees het volledige artikel

HOOP OP HANDELSDEAL EN CENTRALE BANKEN STEMMEN BELEGGERS POSITIEF

Juni 2019 - Mogelijk komt een oplossing voor de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China in zicht als presidenten Trump en Xi Jinping na de G20-top in het Japanse Osaka elkaar ontmoeten en de onderhandelingen vlot weten te trekken. De Amerikaanse president heeft al eerder importheffingen op Chinese goederen opgelegd en China komt telkens met een reactie van gelijke omvang.

Lees het volledige artikel

BELEGGERS IN MEI TERUGHOUDEND

Mei 2019 - Beleggers bleven terughoudend in mei vanwege diverse grote thema’s die op de markten spelen. De dreigende toon rond handel en Brexit raakte vooral de aandelenmarkten. Het Amerikaans-Chinese handelsconflict blijft het beeld op de financiële markten bepalen. In plaats van een aanstaande overeenkomst lijken de partijen nu weer verder van elkaar af te staan.

Lees het volledige artikel

POSITIEVE GROEICIJFERS STUWEN DE MARKTEN VERDER OP

April 2019 - In april behaalden alle strategieën wederom positieve rendementen waarmee de sterke stijging van de eerste maanden van dit jaar werd voortgezet. Goede economische cijfers wijzen erop dat er nog steeds voldoende fundament aanwezig is. De Amerikaanse economie groeide met 3,2% over het eerste kwartaal, wat ruim boven de verwachting van 2,3% uit kwam. De werkloosheid kwam uit op 3,6%, het laagste punt sinds eind jaren 60 van de vorige eeuw.

Lees het volledige artikel

AANDELENMARKTEN STIJGEN DOOR, WEGING NAAR NEUTRAAL

Maart 2019 - De financiële markten kwamen goed uit de startblokken in 2019. De angst die overheerste in het voorgaande kwartaal maakte plaats voor opluchting. Zowel aandelen als obligaties droegen positief bij aan de winsten doordat een aantal belangrijke thema’s voor beleggers nu gunstig vallen. Angst voor een aanstaande recessie bleek onterecht ondanks een afvlakking van de groeicijfers in de VS en Europa terwijl de stroom met sterke bedrijfsresultaten beleggers tevreden stemden.

Lees het volledige artikel

STERKE START OP DE MARKTEN KRIJGT VERVOLG IN FEBRUARI

Feb 2019 - De positieve markten kregen in februari een verder vervolg. De grote stroom aan bedrijfscijfers werd over het algemeen goed ontvangen door beleggers. De onderhandelingen over en hoop op een handelsakkoord tussen de VS en China voerden de boventoon en groeicijfers in Europa en de VS vielen beter uit dan analisten vorig kwartaal verwachtten. Het beeld over aantrekkende inflatie en hogere rente in Europa blijft voorlopig op de achtergrond.

Lees het volledige artikel

FLITSEND UIT DE STARTBLOKKEN

Jan 2019 - Veel bedrijfscijfers in januari werden positief ontvangen na de flinke dalingen van de aandelenkoersen in de laatste maanden. De angst voor een scherpe terugval in de wereldwijde economische groei bleek onterecht en geruststellende bedrijfscijfers zorgden voor een flitsende start van de aandelenmarkten. De aandelenmarkt in de VS beleefde zelfs de beste januari sinds 1987...

Lees het volledige artikel

BETERE VOORUITZICHTEN OP GOEDE BELEGGINGEN

Dec 2018 - Om drie redenen denken wij dat 2019 voor beleggers een beter jaar gaat worden...

Lees het volledige artikel

AANDELENKOERSEN IN HERSTEL NA DALINGEN OKTOBER

Nov 2018 - Na de dalingen in oktober stabiliseerden de aandelenmarkten zich in november. Niet iedere beurs kon meedoen in het herstel. De Eurostoxx...

Lees het volledige artikel

FINANCIËLE MARKTEN REAGEREN OP INTERNATIONALE MACHTSSTRIJD

Okt 2018 - Onder het bewind van de Amerikaanse president Trump worden de internationale economische machtsblokken steeds verder uiteen gedreven om de onderlinge machtsverhoudingen opnieuw vast te stellen. Trump probeert met importheffingen...

Lees het volledige artikel

ACHTER DE WOLKEN SCHIJNT DE ZON

Sept 2018 - Over de maand september hebben al onze strategieën een positief resultaat behaald en is de voorsprong ten opzichte van de benchmarks aanzienlijk vergroot. Door de samenstelling van onze portefeuilles ...

Lees het volledige artikel

LANGE TERMIJN!

Aug 2018 - Een maand geleden meldden we dat juli een maand was met uitstekende beursprestaties waar ook onze portefeuilles optimaal gebruik van konden maken. We kunnen niet genoeg benadrukken dat beleggingsprestaties altijd...

Lees het volledige artikel

Marktupdates ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van deze marktupdates? Vul onderaan deze pagina uw emailadres in en u ontvangt maandelijks het desbetreffende artikel in uw mailbox.