Beleggen is geen doel, maar een middel om uw dromen te bereiken.

Januari: Trump ook positief voor Europa?

De waardeontwikkeling van het Stable Strategy Fund was over de maand januari licht negatief met een verlies van 0,28%. Hiermee deed het fonds het beter dan de benchmark die wel 1,56% verloor. Waar de lange rente in de VS onveranderd bleef, kende de Duitse 10-jaars rente een stijging van 0,2% naar 0,45%. Juist de hogere rentestanden zorgen voor lagere obligatieprijzen. De stijging van de aandelenmarkten kon de teruggang bij de obligaties niet geheel compenseren. Grootste stijgers bij de aandelen waren Genmab (+13,9%), Facebook (+13,3%) en Amazon (+ 10,6%) terwijl de grootste daling voor rekening van het aandeel Philips (-6,8%) was.

Het aandeel Telenor SA in Noorse kronen is uit de portefeuille gehaald. Telenor is als telecommaatschappij vooral gericht op Scandinavië en houdt belangen aan in Rusland en India. De waarde van deze belangen kan wel eens te gelde worden gemaakt maar de vraag is wanneer. Ondertussen zien we de hele telecomsector recentelijk achterblijven nu de rentes in het Westen oplopen. Voor een klassiek dividendaandeel zoals Telenor zijn de omstandigheden niet gunstig.

Hiervoor in de plaats hebben we het aandeel JM Smucker geselecteerd. JM Smucker is een Amerikaans bedrijf in voeding zoals siropen, toppings, pindakaas, spreads, koffie (Dunkin Donuts) en diervoeding en is met zeven producten marktleider in het betreffende segment. De waardering is aantrekkelijk vergeleken met andere voedingsbedrijven.

Wat is een benchmark?

Een benchmark is een representatieve vergelijkingsmaatstaf. In deze grafiek kunt u aflezen hoe het fonds gepresteerd heeft ten opzicht van de gekozen benchmark portfolio.

Hoe is de benchmark samengesteld?

De benchmark portfolio is opgebouwd uit een aantal representatieve trackers. Een tracker is een passief beleggingsfonds dat zo nauwkeurig mogelijk de onderliggende beursindex volgt.

De vertaalslag van de beleggingsfondsen naar uw strategie

Er wordt op basis van de strategische asset allocatie een gewogen performance berekend.

slim-vermogensbeheer-FS-Stable-Maandresultaten-Januari2017

Hoe heeft de koers zich ontwikkeld sinds de start van het fonds?

In de grafiek ziet u hoe de koers van het fonds zich ontwikkeld heeft sinds 1 januari 2015.

slim-vermogensbeheer-FS-Stable-Koershistorie-Januari2017

Hoe is het fonds belegd?

In de grafiek ziet u hoe het kapitaal van het fonds verdeeld is over de verschillende beleggingscategorieën (activa) zoals aandelen en obligaties.

slim-vermogensbeheer-FS-Stable-AA-Januari2017

Grootste posities in het fonds

Franklin Floating Rate II Fund W(acc)4,83%
JPMorgan Europe High Yield Fund C4,76%
UBS ETF Euro Area Liquid Corp 1-5yr4,58%
Ishares BC Euro Corp X Fin 1-5 yr4,44%
Ishares eb.rexx Govt Germany 1,5-2,5 yr4,16%
Fidelity EU High Yield Fund Y QDIS3,98%
SPDR 0-3 yr US Corp3,95%
Ishares 1-3 yr Treasury notes3,41%
Fidelity US High Yield Fund Y3,23%
SPDR Euro Corp2,75%


Marktupdates vermogensbeheer
Inloggen

Selecteer & login: